KOCAELİ / KARTEPE - Ali Güneri Ortaokulu

Mrt

Okulumuz öğrencileri ile Hacer Çakır rehberliğinde okulda iyi oluş temalı uluslararası e-Twinning projesine katılım sağlanmıştır. Fiziksel, mental, sosyal ve duygusal anlamda iyi hislerde olma konularını işleyecek olan projenin ilk toplantısı ortak öğretmen ve öğrenciler tarafından gerçekleşmiştir.

Mrt

Kayak yapmak, her şeyden önce çocuğunuzun farkındalığını artırır. Çünkü kayak yaparken vücudunuzun her bir bölgesini kontrol altında tutmalı, her birini ayrı bir şekilde yönetmeyi öğrenmelisiniz. Bu da küçük yaşta spora başlayanlar için bedensel farkındalığın yüksek olmasına yardımcı olur. Sadece bedensel kalmaz, kendileri hakkında da farkındalıkları yükselir. Kendi güçlü yönlerini, zayıf taraflarını keşfedip, bunların üstesinden nasıl gelebileceğini küçüklükten deneyimleme fırsatına sahip olur.

Şbt

OKUL MÜDÜRÜMÜZ SONER ABACI VE  İNGİLİZCE ÖĞRETMENİMİZ HACER ÇAKIR BAŞKANLIĞINDA DÜZENLENEN "KARİYER PLANLAMA ETKİNLİKLERİ" KAPSAMINDA UTKU ACAR, ALİBER KARAGÖZ VE YAREN AYDOĞDU İLE BİRLİKTE İLÇE KAYMAKAMIMIZ HASAN ÖZTÜRK'E ÇEŞİTLİ SORULAR YÖNELTTİK. ÖĞRENCİLERİN KARİYER PLANLAMA SÜRECİNDE UYGUN HEDEFLER BELİRLEYEREK BU YÖNDE UYGUN ADIMLAR ATMASINI DESTEKLEYİCİ KİŞİSEL DENEYİMLERİNDEN FAYDALANDIK.

Dilimizin Zenginlikleri Projesi

Dilimizin Zenginlikleri Projesi, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan bir projedir. Bu projenin amacı, öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini sağlamaktır.

Proje, 2023 yılında başlatılmış ve tüm ilköğretim ve ortaöğretim okullarını kapsamaktadır. Proje kapsamında, okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin önemli kazanımları elde etmesi hedeflenmektedir.

Proje, öğrencilerin dil bilincini geliştirmeye ve Türkçeyi daha iyi kullanmalarına katkı sağlaması bakımından önemli bir projedir.